<!-<!-- skabara.blogg.se - september 2014

Sparv - vinterhämpling - ormvråk och skäggdopping

För många är det nog ingen skillnad mellan pilfink och gråsparv - men det finns vissa skillnader. Ofta kan gråsparvar och pilfinkar ses på samma platser och i en kvickhast så ser dem likadana ut - men tittar man ordentligt så finns där skillnader.
 
Gråsparv
 
 
Pilfink
 

Angående Vinterhämplingen så är det INTE så lätt att få några bra bilder på dem - då de för det första är extremt skygga - för det andra extremt svåra att upptäcka - och för det tredje så när man väl lyckas få syn på någon som "råkar" sitta still - så har kameran svårt att ställa in skärpan - eftersom den smälter in i miljön så bra. Dem vet var de ska placera sig ... Jag har ofta skymtat den i backen där jag brukar gå med hunden och kameran - men skygga och snabba som dem är - så hinner jag i regel inte ens starta upp kameran förrän dem är borta. Men i morse så var vinterhämplingen både frusen och hungrig - så trots att jag och hunden var ganska nära - så kunde den inte låta bli att gotta sig med maten den hittat. Men så var den ändå tvungen att kolla in våran närvaro - satte sig på en stolpe i solen - så jag fick några bra bilder - innan den dök ner bland maten igen och "försvann"
 
 
 
 

Sen som på beställning - så dök även ormvråken upp - och inte bara en - utan 3 stycken - samtidigt !!! 2 av dem tjivades rätt ordentligt i luften - medans den tredje höll sig lite på avstånd. Det hade varit roligt att få alla tre på en och samma bild - men nu fick jag nöja mig med 2 av dem och den tredje fick jag ett par ganska bra bilder på - fast ensam
 
 
 
 

Och sist men inte minst - så var jag ju tvungen att titta till Skäggdoppings-nästet :D Många av dem har redan "flytt" sin kos - men ett par stycken var kvar med ungar som ännu inte är redo för en flytt. Man hoppas och tror att dem ska hinna med att växa till sig tillräckligt för att orka med att göra sin resa :) Jag önskar dem lycka till på färden i vilket fall som helst!!!
 

 
 
 
 
Nu kryper jag till kojs och "simmar" lugnt ut i drömmarnas värld ... undrar vad morgondagen har att ge ...

Om

Min profilbild




RSS 2.0